25 Ekim 2012 Perşembe

ÇÖZÜLÜŞ

Bayram tatili sebebiyle Ünye'ye geldim. Eski, ilk gözağrısı  bilgisayarıma oturdum, karıştırdım. Sanki benim değil de bir başkasının bilgisayarı; o denli heyecan verici, meraklandırıcı hatta abartmayı sevdiğim için kışkırtıcı . Müzikler, eskiden dinlediğim gruplar, belgeler, öyküler, çeviriler....
  Eskiden yaptığım bir şarkı sözü çevirisiyle  burun  buruna geldim; paylaşmazsam hatırı kalıcak. Başlığı Tori&Bjork. Belli ki ikisinin söylediği bir şarkı ama hiç hatırlamıyorum.


 ÇÖZÜLÜŞ…...

Uzaklardayken
Kendimi tamamlayamayan bu  yüreğim
Yavaş yavaş
Usulca
Yaşanmış serüvenler  diyarında
Kötü ruhların toplayıp götürdüğü aşkımızla
Masallar içinde
Terk etti bizi
Gitti
Geri dönmemek üzere
Asla geri gelmeyecek
 Sen
Döndüğünde
Tekrar
Baştan
Aşkımızı
İnşa etmeliyiz
En azından sevgilim
Biz
İkimiz
Tekrar


22 Ekim 2012 Pazartesi

Ne kestin koç, ne yedin hiç! Tabii ki en sevdiğim değil en çok canımı sıkan... Bir baktım ki son birkaç senemi, bu deyimin hakkını vermek için harcamışım. Bir anne tonlamasıyla ''Aferin yavrum!'' diyorum kendime. Hatta '' Elalemin çocuğu.......'' diye başlayan cümleler de kurmak istiyorum.

18 Ekim 2012 Perşembe

Bir şeyden, kişiden  umudu tamamen kesmenin de kendince ferahlatıcı ve huzurlu bir tadı var. Hatta dervişçe diyecem  de  o nasıl olur bilemiyorum; ama dudaklarımdan dökülüyor işte.

13 Ekim 2012 Cumartesi

Az laf çok iş...

DELIK DEŞIK 

kirpi gibisin çocuk 
her tarafın diken 
kim elini uzatsa 
delik deşik 

üstelik 
sen de kan içindesin

ATTİLA İLHAN

3 Ekim 2012 Çarşamba

Hayat da bunun gibi işte!

Bugün koridorda nöbet tutarken, gözlüklü ve hafif tombiş bir özel alt sınıf öğrencisi yanıma geldi, tuvalet nerede diye sordu. O kadar tatlıydı ki yanaklarımı iki elime alıp biraz sevdim. Tam tuvaleti işaret edecekken çocuk küçük gözlerini irice açarak sinirle ''Seni sikerim'' dedi. O anda beynimden aşağı dökülen kaynar suların yarattığı etkiyi hatırlamak istemiyorum, detaylıca anlatmaya dilim yetmiyor. Hala niye bu kadar çok sinirlenmiş olabileceğini düşünüyorum. Öğretmenine sordum  neden olabileceğini, öğretmen anla işte der gibi gülümseyerek geçiştirdi durumu. İşte tam şu satırları yazacakken ben de benzetmenin, ajitasyonun gözüne vurup; '' Hayatta böyle değil mi be abi, çok seversen farklı şekillerde bu eylem başına gelmiyor mu?''yazmak istedim. Yazdım da... Tam olarak böyle olmasa da benzer tarafları var diyorum bu soruya cevap olarak. bu da öyle tuhaf bir şey işte.