9 Eylül 2017 Cumartesi

on beş sene

İtiraf etmem gereken bir durum var; yaklaşık 15 senelik öğretmenlik yapıyorum; ama ancak bu sene on beşinci sene bittiğinde mesleğim üzerine eni konu bir fikir sahibi olmaya başladım. Sanki bu geçen on beş senede neyi neden yaptığıma dair bir fikir edinememişim de artık neyi hedeflediğimi anlayabiliyormuş gibi... Öğretmenlikte ilk seneler biraz kendi öğrenciliğin gibi geçiyor aslında. Öğretmenin sana nasıl öğretmişse ve öğrenebilmişsen o yoldan ilerliyorsun. Bunun yanında tabii ki sana da ait eklemeler oluyor. İlk tayinim bir köye çıktığında şahane Beatles parçaları dinler, Lennon'dan bahsederdik. Belki öğretmen olarak yapıp değer verdiğim şeyler biraz da bunlar.

Bu sene öğretmenlik benim için çok başka bir şeye evrildi. İlham vermek, merak uyandırmak, desteklemek, cesaret vermek. Bazen küçük bir ''Push''un neler değiştirdiğini görebildim şükür. Şimdi yavaş yavaş bu alanda daha fazla etki göstermeye karar verdim.

Yine de bazı şeylerin kafamda netleşmesi 15 senemi aldı. Anlayan beri gelsin.on

3 yorum:

  1. Ya hic netlesmeseydi?
    Imla kurallarini bilmeyen kac Turkce ogretmeni var, farkinda misin? :)

    YanıtlaSil
  2. aslında her sene başka bir şeye evriliyor ama bu sene daha netleştiğini hissediyorum.

    YanıtlaSil
  3. bacım, annem 25 sene öğretmenlikten sonra ''aslında şu an en verimli çağımdayım ama her yıl daha da şımarıklaşan bu veletlere artık katlanamayacağım, ne kadar yazık...'' diyerek, üzülerek emekli olmuştu. sen şanslısın bence. ya da doğru veletlerlesin?!

    YanıtlaSil